Morotskaka 4 personer
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 dl olja eller ca 30 g
smält smör
3 dl rivna morötter
glasyr:
100 g philadelphia-ost
30 g smör, ej smält
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Sedan är det bra om du river morätterna.
Du använder dig av en långpanna i måtten ca 25x30 cm som du smörar och har ströbröd i (eller kokos).
Sedan ska du vispa äggen och sockret poröst.
Sen blanda i mjölet, bakpulveret, bikarbonaten, vaniljsockeret och kanelen och rör ihop allt det en smet.
häll i fettet och morötterna.
Nu ska du stoppa in den i ugnen och ha den inne i 30 min.
glasyr:
blanda philadelphia-osten med smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn massa.
bred över glasyren när kakan svalnat.
Sedan kan du antingen ha kokosen iblandat i glasyren eller strö över efteråt. själv hade jag den i glasyren och det var jätte gott =)
Hoppas att ni gillar den =) skriv gärna vad ni tyckte om ni gjorde den =)